Fem vanliga misstag nya fotografer gör

  • Du har en idé om hur du vill att bilden ska se ut och när saker och ting inte går som du hade tänkt dig (vilket det ju oftast inte gör med små barn hehe!) så blir du besviken och frustrerad och lägger ner fotandet. 
  • Du har inte kunskap nog om ljuset och hur det påverkar bilden. Du går ut klockan 12.00 en solig dag och förväntar dig ett resultat som bara går att få kvällstid exempelvis. 
  • Du fotar i autoläget och låter kameran helt bestämma inställningarna åt dig vilket betyder att du inte har någon kontroll över resultatet.
  • Du har ett onödigt komplicerat fokussystem inställt i kameran vilket gör att fokuspunkter blinkar till i alla möjliga delar av bilden. Detta resulterar i att fokus hamnar där kameran tror det ska vara, inte där du vill att fokuset ska vara.
  • Du har inte kunskap om vilken utrustning du har och om den passar för det du vill fotografera vilket kan göra att du tänker att det är du som är dålig på att fotografera, men i själva verket har du helt enkelt helt fel förutsättningar för att uppnå det du vill.

Vill du få hjälp med detta? Sätt upp dig på intresselistan till Ett liv dokumenterat så att du inte missar nästa gång kursregistreringen öppnar! 

KOMMENTARER
UTÖKA
KOMMENTERA